Volledig scherm
Reddingboot van KNRM Dordrecht helpt bij gondel onder HSL brug over Hollands Diep Foto twitter @knrmdordrecht © @knrmdordrecht

Schilders uit gondel gered onder HSL-brug over Hollands Diep

UpdateMOERDIJK - Twee schilders zaten uren lang vast in een gondel onder de spoorbrug over het Hollands Diep. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plekke om het tweetal uit hun benarde positie te bevrijden. De Intercity Direct tussen Breda en Rotterdam kon een tijd niet rijden door de reddingsactie. 

De twee zaten vast in een gondel, vergelijkbaar met een bak die glazenwassers gebruiken voor hoge gebouwen. De situatie was volgens een woordvoerder van de brandweer niet onveilig, maar wel hoogst vervelend. 

Tijdens onderhoudswerkzaamheden weigerde hun ‘glazenwasbakje' plotseling dienst waardoor de twee geen kant meer op konden.

Het hoogtereddingsteam van brandweer Rotterdam-Rijnmond kwam ter plaatse om te assisteren. Een schip van Rijkswaterstaat en een reddingsboot van de KNRM Dordrecht lagen ter assistentie onder de brug. 

Hans Vrieling van de reddingsmaatschappij spreekt van een unieke actie: ,,De mannen aan boord zeiden al: weer eens wat anders."

Volledig scherm
De mannen zitten vast in een bak onder de spoorbrug. © Rijkswaterstaat
Volledig scherm
De spoorbrug over het Hollands Diep op archiefbeeld. © ANP
BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!