Volledig scherm
© Politie

Roemeense inbreker (36) steekt te voet A17 over op de vlucht voor politie

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Aan de Binnenmoerdijksebaan in Moerdijk heeft de politie maandagmiddag met hulp van een politiehond een man aangehouden die wordt verdacht van inbraak. De man, een 36-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats, was op de vlucht geslagen nadat hij op heterdaad was betrapt in een woning aan de Moerdijkseweg in Zevenbergschen Hoek.

De politie kreeg maandag rond 16.30 uur een melding van een woninginbraak aan de Moerdijkseweg van de bewoner die de verdachte op heterdaad had betrapt. De bewoner zette de achtervolging in en waarschuwde ondertussen de politie. De verdachte vluchtte in eerste instantie op de fiets, maar werd door zijn achtervolger klemgereden, waarna hij te voet verder vluchtte en de A17 overstak. De bewoner verloor hem uit het oog.

De gewaarschuwde politie zette het gebied af waar de man zich mogelijk schuilhield. Met een politiehond kon de verdachte vervolgens worden opgespoord. Hij bleek zich te hebben verstopt aan de slootkant van een bosperceel aan de Binnenmoerdijksebaan.

De verdachte werd overgebracht naar het ziekenhuis en later naar een politiecel in Breda. Het is niet bekend of de man letsel had opgelopen bij zijn acties.

Volledig scherm
© Politie
  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.