Gert Slager is van Port of Moerdijk en Gerard de Groot van rederij A2B Online. Over het project walstroom voor containerschepen. Dat reduceert uitstoot co2, stikstof en geluid en is wellicht goedkoper. Onderzoek daarnaar loopt.
Volledig scherm
Gert Slager is van Port of Moerdijk en Gerard de Groot van rederij A2B Online. Over het project walstroom voor containerschepen. Dat reduceert uitstoot co2, stikstof en geluid en is wellicht goedkoper. Onderzoek daarnaar loopt. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘Reuzelaadpaal voor walstroom opsteker voor het milieu’

moerdijkse ambitieMOERDIJK - Als het nou gaat om concrete plannen binnen de VNO-beleid, hebben we bij het walstroomproject een goeie te pakken. Op verzoek van Port of Moerdijk onderzoekt een extern bureau op dit moment namelijk de haalbaarheid van een walstroomvoorziening voor de schepen van rederij A2B-online. 

 1. 'Moerdijk kan dé plek van duurzaamheid worden'
  moerdijkse ambitie

  'Moerdijk kan dé plek van duurzaam­heid worden'

  MOERDIJK - Nee, Marcel is geen lobbyist die in Den Haag een lans wil breken bij bijvoorbeeld Kamerleden. Hij is eerder een netwerker die probeert de bedrijven van Moerdijk te verbinden, bijvoorbeeld met 'borrels met een agenda'. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld de regio Eindhoven of Breda, kennen veel bedrijven elkaar hier helemaal niet. ,,Dat heeft te maken met het feit dat op Moerdijk weinig hoofdkantoren zitten. Het zijn vooral uitvoerende takken van bedrijven."
 1. Schokkende beelden: politiegeweld in Ohio, 16-jarig meisje doodgeschoten
  Play

  Schokkende beelden: politiege­weld in Ohio, 16-jarig meisje doodgescho­ten

 2. Botsing met bestelbusjes in Bavel, beide bestuurders gewond
  Play

  Botsing met bestelbus­jes in Bavel, beide bestuur­ders gewond