Gert Slager is van Port of Moerdijk en Gerard de Groot van rederij A2B Online. Over het project walstroom voor containerschepen. Dat reduceert uitstoot co2, stikstof en geluid en is wellicht goedkoper. Onderzoek daarnaar loopt.
Volledig scherm
Gert Slager is van Port of Moerdijk en Gerard de Groot van rederij A2B Online. Over het project walstroom voor containerschepen. Dat reduceert uitstoot co2, stikstof en geluid en is wellicht goedkoper. Onderzoek daarnaar loopt. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘Reuzelaadpaal voor walstroom opsteker voor het milieu’

moerdijkse ambitieMOERDIJK - Als het nou gaat om concrete plannen binnen de VNO-beleid, hebben we bij het walstroomproject een goeie te pakken. Op verzoek van Port of Moerdijk onderzoekt een extern bureau op dit moment namelijk de haalbaarheid van een walstroomvoorziening voor de schepen van rederij A2B-online. 

 1. Cyclocross Rucphen gaat dit jaar definitief niet door: ‘Sneu ook voor de bouwers’
  afgelast

  Cyclocross Rucphen gaat dit jaar definitief niet door: ‘Sneu ook voor de bouwers’

  De Cyclocross Rucphen gaat dit jaar definitief niet eerder. Vorige maand moest al besloten worden tot uitstel van de internationale veldrit omdat de datum, 17 januari, binnen de lockdown-periode viel. Met het verlengen van die maatregel is het nu ook niet mogelijk om de wedstrijd naar woensdag 3 februari te verplaatsen. Dat was volgens voorzitter Kees Kools de enige alternatieve datum nog op de crosskalender.
 2. 'Moerdijk kan dé plek van duurzaamheid worden'
  moerdijkse ambitie

  'Moerdijk kan dé plek van duurzaam­heid worden'

  MOERDIJK - Nee, Marcel is geen lobbyist die in Den Haag een lans wil breken bij bijvoorbeeld Kamerleden. Hij is eerder een netwerker die probeert de bedrijven van Moerdijk te verbinden, bijvoorbeeld met 'borrels met een agenda'. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld de regio Eindhoven of Breda, kennen veel bedrijven elkaar hier helemaal niet. ,,Dat heeft te maken met het feit dat op Moerdijk weinig hoofdkantoren zitten. Het zijn vooral uitvoerende takken van bedrijven."
 1. Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis
  Play

  Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis

 2. Ayoub A. ontoerekeningsvatbaar: geen straf opgelegd, wel TBS
  Play

  Ayoub A. ontoereke­nings­vat­baar: geen straf opgelegd, wel TBS