Volledig scherm
Hervormde kerk in Zevenbergen Foto Henk den Ridder

Restauratie Hervormde kerk in Zevenbergen kost 1,2 miljoen euro

ZEVENBERGEN - De Hervormde kerk in Zevenbergen gaat komend voorjaar in de steigers voor een grote restauratie. Met het opknappen van de buitenzijde van het pand is 1,2 miljoen euro gemoeid.

"Een groot deel moeten we zelf bijeen zien te brengen", zegt Cees Schipper van het restauratiecomité van de Hervormde gemeente.

De kerk aan de Markt is weliswaar een rijksmonument, maar dat wil niet zeggen dat de klus met subsidiegeld kan worden geklaard. Vooralsnog is van de rijksoverheid 120.000 euro te verwachten.

"We gaan op zoek naar fondsen voor financiële ondersteuning, daarnaast gaan we activiteiten houden om geld bij elkaar te krijgen", vertelt Schipper.

Een van de activiteiten is een doopjurkententoonstelling. Die is vrijdag en zaterdag in de kerk.

Het restauratiewerk gaat vanwege de hoge kosten in delen gebeuren.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.