Volledig scherm
Dakdekkers zijn druk bezig met het vervangen van het dak op Theater de Schuur. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Renovatie Theater De Schuur in Zevenbergen op schema

ZEVENBERGEN - De werkzaamheden in en op het dak van Theater de Schuur verlopen - ondanks de regen van vorige week volgens planning. Voordat bouwvakkers en asbest saneerders aan de gang konden, hebben technische vrijwilligers onder leiding van Koen Janssen de boven verdieping leeggeruimd en de geluids- en lichtapparatuur eruit gehaald. 

De asbest sanering is achter de rug en afgelopen weken hebben dakdekkers van Bouwbedrijf Balemans uit Breda een nieuw dak getimmerd. Na de bouwvakvakantie komen de oude dakpannen terug op de monumentale schuur. 

In gesprek met Henk Hendrikx, voorzitter van stichting Stoffer en Blik, wordt duidelijk dat hij in zijn nopjes is met de voortgang. “Als straks alle werkzaamheden achter de rug zijn slaan we meerdere vliegen in één klap: ,,De akoestiek wordt veel beter door het nieuwe plafond en door de verbeterde dakisolatie houden we de warmte binnen. Door energiebesparende led-verlichting gaan we veel besparen op de elektriciteitskosten.” 

Op de website www.theaterdeschuur.nl valt te lezen dat de kaartverkoop voor het volle theaterseizoen is gestart en goed loopt. Ieder weekend is er wat te doen in de Schuur. Voorlopig nog met de huidige tribune. Hendrikx en Stichting Stoffer en Blik hopen voor het seizoen 2021 - 2022 op de aanschaf van een verplaatsbare en schuifbare tribune. 

Met bijdrages van Anjerfonds, gemeente Moerdijk en Rabobank is al meer dan de helft van de benodigde 72.000 euro beschikbaar. Er zal dus ook nog flink wat energie gestoken moeten worden om het openstaande bedrag te realiseren.