Volledig scherm
Corina Tak-Broere © onbekend

Raadslid Corina Tak-Broere per direct weg bij Moerdijk Lokaal: ‘Ik ga verder als eenmansfractie’

ZEVENBERGEN - Raadslid Corina Tak-Broere Fijnaart heeft donderdagavond de Moerdijkse gemeenteraad meegedeeld dat ze haar lidmaatschap bij Moerdijk Lokaal opzegt en per direct doorgaat als eenmansfractie. 

,,De chemie is weg", luidde haar korte verklaring. Haar mededeling sloeg in als een bom. Zelfs haar eigen partij wist van niets. ,,Dat vind ik jammer. Het had haar gesierd als ze ons eerst op de hoogte had gebracht", reageert ML-fractievoorzitter Pauline Joosten. 

Toch was al wel duidelijk dat het niet zo lekker meer zat tussen Tak-Broere en haar partij. ,,Dat er iets moest veranderen, was duidelijk", aldus Joosten. ,,Ze liet zich niet meer zien op onze vergaderingen. We hebben haar meermalen uitgenodigd voor een gesprek, maar daar reageerde ze niet op.”

Tak-Broere kwam in maart 2018 in de gemeenteraad. Daarvoor was ze burgerlid. Ze wilde donderdagavond zelf geen toelichting meer geven op haar besluit.

  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.