Volledig scherm
Anton Rijnart, voorzitter van Pony Club Prinses Irene, met op de achtergrond v.l.n.r.: trainster Rosanne Toeters, Lysanne Oomen en Corrie Oomen. foto Ron Magielse/het fotoburo

Prinses Irene brengt schooljeugd in contact met paarden

ZEVENBERGEN - Hoewel de zomervakantie nog lang niet voorbij is, is voorzitter Anton Rijnart van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club Prinses Irene in Zevenbergen al weken bezig met een bijzonder scholenproject.

In samenwerking met de organisatie 'Moerdijkfit 4kids' heeft zijn vereniging een uniek project opgezet om de schooljeugd in contact te brengen met de paardensport.Rijnart kan er enthousiast over vertellen en kijkt nu al uit naar eind deze maand, want dan kan het project pas echt van start.

Kennis maken
"Wij willen wel eens wat anders proberen, iets doen wat niet eerder gedaan is. Als vereniging gaan we kinderen uit de groepen 6 van de Zevenbergse basisscholen laten kennismaken met paarden en pony's en alles wat daar bij hoort."

Op zeven woensdagen vanaf 28 augustus komen leerlingen uit de groepen 6 naar de accommodatie van Prinses Irene aan De Knip in Zevenbergen. Daar wordt op drie verschillende manieren aandacht geschonken aan paarden en pony's.

Wim Rijnart, voormalig docent biologie aan het Markland College in Zevenbergen, geeft uitleg over de anatomie van pony en paard, vergeleken met die van het menselijk lichaam.

Basis
Vrijwilligers van de club helpen de kinderen bij de verzorging en omgang met de pony's. Rosanne Toeters, die pony- en paardentrainster is bij Prinses Irene, leert de scholieren de basisbeginselen van het pony- en paardrijden en het mennen.

Rijnart: "Dit eerste scholenproject loopt van 28 augustus tot en met 9 oktober 2013. Als alles goed verloopt wordt het project voortgezet in 2014 voor de groepen 5, 7 en 8 van de Zevenbergse basisscholen."

Op zeven woensdagen gaat de schooljeugd naar De Knip om te werken met paarden en pony's

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen