Artist's impression van het Mauritshuis Willemstad, met een beeld van prins Maurits op de achtergrond.
Volledig scherm
Artist's impression van het Mauritshuis Willemstad, met een beeld van prins Maurits op de achtergrond. © Bruns Platvorm

‘Prins Maurits’ krijgt een stem in het Mauritshuis Willemstad

WILLEMSTAD - 'Prins Maurits’ gaat straks de bezoekers van het Mauritshuis welkom heten. Het 'pratende beeld’ is een van de interactieve onderdelen van het ontwerp dat als winnaar uit de bus is gekomen voor de transformatie van het gebouw tot bezoekerscentrum. 

De hal is zo ingericht dat links van de entree een ontvangst- en informatiebalie komt. Hier worden bezoekers bij binnenkomst  dus welkom geheten door het beeld van de levensgrote prins Maurits, de oprichter en eerste bewoner van het gebouw.

Artist's impression van de ontvangsthal van het Mauritshuis.
Volledig scherm
Artist's impression van de ontvangsthal van het Mauritshuis. © Bruns Platvorm

Het winnende ontwerp is van Bruns-Platvorm uit Bergeyk. De bedoeling is dat het Mauritshuis vanaf het toeristenseizoen 2021 het bezoekerscentrum is van de Zuiderwaterlinie en de Stelling van Willemstad.

Quote

De oude histori­sche verhalen van het Maurits­huis, de Stelling van Willemstad en de Zuiderwa­ter­li­nie worden op een eigentijd­se manier via personages verteld

Danny Dingemans , Wethouder gemeente Moerdijk

Wethouder Danny Dingemans licht de keuze toe: ,,Het totaalplaatje van Bruns-Platvorm gaat zorgen voor een goed ingericht Mauritshuis, waarbij de oude historische verhalen van het Mauritshuis, de Stelling van Willemstad en de Zuiderwaterlinie op een interessante eigentijdse manier via personages worden verteld. Hierbij krijgt de bezoeker het gevoel dat hij of zij  er daadwerkelijk bij is.”

Ook bezoekers brachten een stem uit

De selectie is gemaakt door een commissie waar onder andere de Heemkundekring en de stadstafel aan deelnamen. Daarnaast brachten bezoekers van het Mauritshuis en inwoners afgelopen februari hun stem uit.