Nordin Louwagie is bezig om een film te maken over Zevenbergen. Hij wil in deze moeilijke tijd een positieve boodschap uitdragen. Maandagmorgen maakte hij opnamen van burgemeester Jac Klijs.
Volledig scherm
Nordin Louwagie is bezig om een film te maken over Zevenbergen. Hij wil in deze moeilijke tijd een positieve boodschap uitdragen. Maandagmorgen maakte hij opnamen van burgemeester Jac Klijs. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Positieve boodschap in Zevenbergse video: ‘Samen komen we hier sterker uit’

ZEVENBERGEN - ,,Als we dit samen doen, kunnen we deze crisis oplossen en komen we er sterker uit.” Dat is de positieve boodschap die Nordin Louwagie (23) uit Zevenbergen uitdraagt in een video die hij dinsdagavond online zet.

Het is door het coronavirus een moeilijke tijd, dus vindt hij het hoog tijd om te laten zien dat Zevenbergen heel veel te bieden heeft en dat iedereen er voor elkaar moet zijn. Dat doet hij onder het motto ‘Samen sterk’. ,,Breda en Roosendaal, waar vergelijkbare films zijn gemaakt, brachten me op het idee. Het zou mooi als dit in heel het land gaat gebeuren.”

Prins carnaval

Quote

Iedereen die ik heb gebeld, zei volmondig ja

Nordin Louwagie, filmmaker

In de video komen Zevenbergenaren uit verschillende sectoren aan het woord in een door Nordin geschreven verhaal. Het gaat onder meer om mensen uit het lokale bedrijfsleven, sport en hulpdiensten zoals politie en brandweer. Ook prins carnaval werkt mee, evenals burgemeester Jac Klijs. Nordin maakte maandagmorgen opnamen bij het gemeentehuis. ,,Iedereen die ik heb gebeld, zei volmondig ja.”

In de film komen ook beelden van markante gebouwen in Zevenbergen, zoals het NS-station, de suikerfabriek en de kerken. Zitvlees voor het bekijken is niet nodig: de video duurt maar zo'n anderhalve minuut. ,,Ik ben zelf veel actief op sociale media. Mensen kijken één tot twee minuten, niet langer. Het heeft het dus geen zin om iets van vijf minuten te maken. Het moet kort, maar duidelijk.”

Voor de goede zaak

Nordin is grafisch vormgever. ,,Sommige opdrachtgevers werken wel door, maar het minder druk dan normaal. Dus had ik tijd om dit te maken. Het is non-profit, ik verdien hier helemaal niks mee. Het is voor de goede zaak.”

Burgemeester Klijs zei zijn medewerking graag toe. ,,Het is mooi om te zien dat er solidariteit is en dat er allerlei mooie initiatieven zijn.”

Nordin verspreidt de video dinsdagavond via zijn eigen sociale mediakanalen.