Het betrof een groot drugslab
Volledig scherm
Het betrof een groot drugslab © Mariëtte den Engelse

Politie pakt vijfde verdachte op voor drugslab in Zwingelspaan

VIDEOZWINGELSPAAN - De politie heeft dinsdag een vijfde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab dat eind augustus ontdekt werd in een loods in het buurtschap Zwingelspaan, in de buurt van Fijnaart. Volgens betrouwbare bronnen gaat het om de verhuurder van het pand.

De ontmanteling van het drugslab
Volledig scherm
De ontmanteling van het drugslab © BN DeStem

Op maandag 26 augustus viel de politie binnen in een bedrijfspand aan de Tonsedijk in Zwingelspaan. Daar werd een drugslab ontdekt. In het lab werd amfetamine gemaakt. De politie sprak van een 'groot lab’ met grote ketels. Er werden drie mannen aangetroffen in de loods: twee mannen uit Tilburg van 29 en 57 jaar en een 54-jarige man uit Zoetermeer. Korte tijd later werd een 30-jarige man uit Helvoirt aangehouden.

Na de aanhoudingen is het lab geruimd door specialisten en is er onderzoek gedaan. Uit het onderzoek bleek volgens de politie al snel de betrokkenheid van een vijfde verdachte, een 32-jarige man uit Fijnaart. Hij is afgelopen dinsdag aangehouden en wordt vandaag voorgeleid. De vier eerder aangehouden verdachten zitten nog vast.

Restanten van het drugslab
Volledig scherm
Restanten van het drugslab © Mariëtte den Engelse
Volledig scherm
© BN DeStem
Volledig scherm
© BN DeStem