Volledig scherm
De politie heeft de drugsboot van de eigenaar afgepakt © Politie

Politie pakt drugsschip Moerdijk van eigenaar af, ook al is nog niet duidelijk wie dat is

MOERDIJK - De politie heeft zondagmiddag de drugsboot in Moerdijk van de eigenaar afgepakt, ook al is niet exact duidelijk van wie het vaartuig is. De boot is inmiddels naar een andere locatie gesleept. De politie heeft het onderzoek in de haven zondagmiddag afgerond. Dit heeft de politie zondagavond bekend gemaakt.

Het is nog niet duidelijk wie de eigenaar van het schip is. Niettemin wordt het vaartuig al wel afgepakt, omdat misdaad niet mag lonen. ,,Het is belangrijk dat zoveel mogelijk geld teruggehaald wordt, dat met criminele activiteiten is verdiend.”

Het drugslab in de boot werd vrijdag ontdekt. In de nacht die volgde dreigde het te zinken door een vermoedelijke boobytrap. 

De vier verdachten, een man uit Breda en drie Mexicanen, zitten nog steeds vast en zijn het afgelopen weekend verhoord. Over de inhoud doet de politie geen mededelingen. Het viertal wordt begin deze week aan de Rechter-Commissaris voorgeleid.

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?