De Polderchallenge Standdaarbuiten is op zaterdag 5 september toe aan de zesde editie. Althans, als de coronacrisis het populaire evenement niet in de weg zit.
Volledig scherm
De Polderchallenge Standdaarbuiten is op zaterdag 5 september toe aan de zesde editie. Althans, als de coronacrisis het populaire evenement niet in de weg zit. © Foto Polderchallenge Standdaarbuiten

Polderchallenge terug naar één dag: ‘Beter voor grote groep vrijwilligers’

STANDDAARBUITEN - Of de Polderchallenge in Standdaarbuiten in september door kan gaan? Dat is koffiedik kijken, want het zijn onzekere tijden. ,,We beginnen in ieder geval met de inschrijving en dan hakken we later de knoop door”, zegt Hans Raaijmakers van de organiserende stichting.

Vanaf 1 april  om middernacht kunnen deelnemers zich aanmelden voor de zesde editie, die zaterdag 5 september op de rol staat. Haast is geboden, want vorig jaar waren alle startbewijzen binnen een dag weg. ,,Voorkom teleurstelling, wees er op tijd bij.”

Roerige tijd

Door de omvang van het evenement moet ook de voorbereiding tijdig beginnen. Het is een roerige tijd voor iedereen door de coronacrisis, aldus Raaijmakers. ,,Wij nemen op 1 juni het besluit of het wel of niet doorgaat. Als we het moeten afblazen, dan storten we het inschrijfgeld terug.”

Quote

Het is een evenement van formaat en daar zijn we trots op

Hans Raaijmakers, Polderchallenge Standdaarbuiten

Bij de Polderchallenge gaan hardlopers de strijd aan met modder, sloten en hindernissen. De stichting heeft besloten om dit jaar terug te keren naar één dag en de zondag te laten vallen. ,,Dat is beter met het oog op de groep van 130 tot 150 vrijwilligers waar wij een beroep op doen. Eén dag zorgt voor minder belasting.”

De uiterste limiet

Deelnemers kunnen kiezen uit lopen van 6, 12 en 18 kilometer. Er is ruimte voor 750 sportievelingen. Voor kinderen zijn bij de Inimini-Run (600 meter) en de Kids-Run (2,5 kilometer) 400 plaatsen beschikbaar. ,,Dan komen we op 1.150 deelnemers en dat is voor ons de uiterste limiet om het beheersbaar te houden. Anders moet je het professioneel gaan aanpakken en dat willen wij niet.”

Regionale uitstraling

De Polderchallenge Standdaarbuiten is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een activiteit van naam en faam, met grote regionale uitstraling. ,,Het is een evenement van formaat en daar zijn we trots op”, zegt Raaijmakers.

Inschrijven kan op www.polderchallengestanddaarbuiten.nl

Polderchallenge Standdaarbuiten legt dit jaar de grens bij 1.150 deelnemers.
Volledig scherm
Polderchallenge Standdaarbuiten legt dit jaar de grens bij 1.150 deelnemers. © Ad Goddrie