Volledig scherm
Still uit video Henk den Ridder

Platanen van haven naar Kasteeltuin in Zevenbergen (video)

ZEVENBERGEN - Groenbedrijf Krinkels uit Breda is in het centrum van Zevenbergen begonnen met het verplanten van acht platanen. Ze verhuizen van het oostelijk haventracé naar de Kasteeltuin achter de Bartholomeuskerk.

De bomen zouden verloren kunnen gaan als straks de haven wordt open gegraven. Nu krijgt een aantal platanen een tweede leven. Bovendien wil de gemeente de Kasteeltuin niet vol zetten met jonge, scheutige bomen.

Er moeten ook volwassen bomen komen te staan om de parkeerplaats enige allure te geven.

,,Toen het ontwerp voor de Kasteeltuin werd gepresenteerd, ontstond bij ons het idee om bestaande volgroeide bomen binnen Zevenbergen te gebruiken voor de Kasteeltuin. De bomen langs de haven zijn hier een perfect voorbeeld van," aldus Edwin Holtrop van de gemeente.

Kasteeltuin
De Kasteeltuin is al ver klaar. Het straatwerk ligt er al in en de Kasteelpoort staat. Nu is de aanleg van het groen aan de beurt. Maandag zijn de eerste twee bomen aan de beurt.

De gemeente haalt niet alle bomen aan de havenkant eruit. De platanen die verhuizen zijn zo uitgekozen dat het beeld van een rij bomen op de haven toch blijft bestaan.

Verplaatsen platanen van haven naar Kasteeltuin in Zevenbergen Video: Henk den Ridder
  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.