Volledig scherm
© Wikimedia Commons

Plan voor huizen op ZNS-terrein in Fijnaart

FIJNAART - Apron Development heeft een plan ontwikkeld om op het voormalige ZNS-terrein in Fijnaart vijftig woningen in verschillende prijsklassen te bouwen. De projectontwikkelaar heeft de nieuwe wijk ontworpen in nauwe samenspraak met de Dorpsraad en de Ondernemersvereniging Fijnaart.

Gisteren is plan het gepresenteerd aan de commissie Fysieke Infrastructuur van de gemeente Moerdijk. Apron praat al sinds 2001 met de gemeente over het terrein dat de laatste jaren steeds meer verpaupert. Hoewel wethouder Ad den Engelse toen volgens Jaap van de Leer van Apron enthousiast reageerde, werd het plan keer op keer vooruitgeschoven in de tijd.

Dat gebeurde voor het laatst in 2015, toen het argument van de gemeente was dat het aantal inwoners van Fijnaart terugliep. "Maar onlangs kwamen honderd mensen af op een informatieavond over nieuwbouwplan Fijnaart-West", zegt Van de Leer.

Daar zal de schoen vermoedelijk gaan wringen. Want de gemeente zet in op het bebouwen van de polder Fijnaart-West. Van de Leer: "Het verschil is dat het ZNS-terrein het dorp een doorn in het oog is."

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.