Volledig scherm
Stephanuskerk Moerdijk

Plan voor hartje Moerdijk in gevaar bij verkoop van kerk

MOERDIJK - Aan de vooravond van de presentatie van de plannen met het gebied rond de Stephanuskerk in Moerdijk, is de werkgroep 'Gebied RK-kerk' plotseling zeer onaangenaam verrast. "We hoorden dat er een koper is die al bijna rond is met de aankoop van de kerk", zegt Jan Eestermans van de werkgroep. "Een volslagen verrassing!"

De werkgroep is bang dat drie jaar hard werken nu voor niets zijn geweest. Donderdag presenteert de werkgroep haar plannen in De Ankerkuil.

Voor die tijd hopen Eestermans en de zijnen meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijke verkoop. "We hebben Andras (Andras Incze van de gemeente Moerdijk, red.) gebeld of hij iets wist. Hij zoekt het nu uit", zegt Eestermans, die in Moerdijk beter bekend is als Jan de Kapper.

Het herontwikkelen van het gebied rond de Stephanuskerk maakt deel uit van een algehele opknapbeurt voor het dorp.

Als straks de aanleg van het Logistiek Park Moerdijk definitief doorgaat vaart er een schip met 12 miljoen euro de haven van het dorp binnen.

Maandag werd het plan van de werkgroep nog aan staatssecretaris Sharon Dijksma gepresenteerd. Zij kreeg een mooi plaatje te zien van de nieuwe inrichting van het centrumgebied in Moerdijk. Jeroen de Visser en Jos Schalk verzorgden die presentatie.

Wim Surewaard, bestuurslid van de Immanuëlparochie, zegt dat enkel met de gemeente wordt gesproken over verkoop van de kerk. Er is volgens hem geen andere koper in beeld. „Over het waarom van dit gerucht tasten wij in het duister. Ook de gemeente zegt dat er geen andere ontwikkelingen zijn