Vrijwilligers Josette Schoorl, Leo Gulden, Wim van Vlimmeren en Coby Ooijen (vlnr) helpen mee met het Pietenhuis, hier waar de hoefsmid van het paard Amerigo zijn werkplaats heeft.
Volledig scherm
Vrijwilligers Josette Schoorl, Leo Gulden, Wim van Vlimmeren en Coby Ooijen (vlnr) helpen mee met het Pietenhuis, hier waar de hoefsmid van het paard Amerigo zijn werkplaats heeft. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Pieten krijgen ‘eigen huis’ in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Een écht Pietenhuis, waar  straks veertien pieten op zolder kunnen slapen als ze op 16 november om 14.00 uur met de Pakjesboot aan de Roode Vaart  bij de Blokweg aankomen, totdat ze weer vertrekken op 6 december. En op de begane grond is ook een bedstee bestemd voor Sinterklaas. 

Zevenbergen gaat het krijgen. Het Zevenbergse Sint Nicolaascomité  is hard bezig om het pand van het heemkundemuseum aan de Zuidhaven helemaal in orde te maken voor de komst van de Spaanse delegatie. ,,Het is voor het eerst in Zevenbergen, maar geen primeur in Nederland. Gelukkig mogen we van dit mooie huis gebruik maken", vertelt voorzitter Leo Gulden glunderend. 

Kijkje bij de Paardenpieten

Nieuwsgierige kinderen mogen er op woensdagmiddag 27 november een kijkje nemen. Sint en zijn pieten zijn er dan ook. Heemkundekringleden Coby Ooijen en Rosetta Schoorl laten zien hoe de route gaat lopen voor de jonge bezoekertjes. 

Ook nog Bakpieten

,,De kinderen komen binnen via De Schuur, dan zien ze de Voorleespieten, daarna laten de Paardenpieten in de smederij zien hoe ze hoefijzers bij het paard van Sinterklaas aanbrengen, er is een Pakjeskamer, dan zijn er nog Bakpieten, er is een winkeltje én ten slotte de kamer van Sinterklaas.” 

Helaas is de inschrijving - met 123 kinderen en begeleiders - al vol.