Volledig scherm
Piet en Anica de Jong, met hun dochter Amy voor zich, gaan stoppen met Sportgezondheidscentrum Zevenbergen. Tijs van Uffelen neemt de zaak over. © Foto Johan Wouters / Pix4Profs

Piet en Anica de Jong weg bij SGZ in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Voor veel leden van Sportgezondheidscentrum Zevenbergen kwam het nieuws vrijdag als een volslagen verrassing: Piet en Anica de Jong stoppen met SGZ Sport & Welness en hebben het bedrijf verkocht aan Tijs van Uffelen.

Bijna dertig jaar geleden legde Piet de Jong (61) de basis voor SGZ. Het afscheid gaat hem nu erg aan het hart. Donderdag is de SGZ-staf ingelicht over de veranderingen.

Vrijdag waren de dertig personeelsleden, de leden en de zakelijke relaties aan de beurt.

"Van huis uit ben ik inspanningsfysioloog. Ik wil met mensen werken. Maar SGZ is nu zo groot geworden dat ik alleen maar achter mijn bureau zit", verklaart de bewegingsondernemer.

In 1987 nam De Jong tijdelijk de taekwondolessen op sportpark De Knip over. Dat leidde een jaar later tot de oprichting van de Taekwondovereniging Zevenbergen. Bij de club konden liefhebbers ook aerobics volgen.

Via de kleine sportzaal van De Molenberg (nu De Borgh) kwam hij in 1994 terecht in de voormalige Machinefabriek Van Opstal aan de Generaal Allenweg.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.