Volledig scherm
© ANP

Peiling over winkelen op zondagmorgen in gemeente Moerdijk

ZEVENBERGEN - De Moerdijkse gemeenteraad beslist begin volgend jaar of winkels ook op zondagmorgen de deuren mogen openen.

Eerst kunnen ondernemers, inwoners en kerken hun mening geven.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Die nam in juni van dit jaar een motie aan van de VVD, BBM en Fractie Joosten (nu Moerdijk Lokaal) om te onderzoeken of er draagvlak is voor ruimere openingstijden. In de gemeente mogen winkels op zondag nu tussen 12.00 en 18.00 uur open. Voor het toeristische Willemstad geldt een uitzondering, daar mogen ze vanaf 10.00 uur klanten ontvangen. Het college kan verder individuele ontheffingen verlenen, zoals voor een veiling of verkoopacties.

De zondagsopenstelling ligt gevoelig in de gemeente Moerdijk. Er is met name verzet in Klundert, waar de protestantse gemeenschap hecht aan de zondagsrust.

- lees woensdag meer in BN DeStem

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.