Volledig scherm
Anita Rijlart voor Paviljoen Noordschans © Marcel Otterspeer/het fotoburo

Paviljoen Noordschans: 'leuke stek waar je veel mee kan'

NOORDSCHANS - De slagbomen en bordjes met ‘verboden toegang’ aan de ingang van de jachthaven in Noordschans zijn niet heel uitnodigend. Maar doorlopen mag. Naar Paviljoen de Noordschans bijvoorbeeld, dat sinds kort weer open is dankzij de nieuwe exploitant Anita Rijlaart uit Rotterdam. „Ik werk al elf jaar in de horeca. Iemand zei: ‘ik weet een leuke locatie voor je.’ Zo ben ik hier terechtgekomen.”


Fietsers, wandelaars en jachteigenaren. Het begint al aardig te lopen, al weet nog niet iedereen dat het paviljoen weer open is. „Ik ben een team om me heen aan het verzamelen voordat het straks echt druk wordt”, zegt Rijlart. „Het paviljoen was een tijd dicht, dus de continuïteit is er een beetje uitgeweest.”

'Locatie is top'
Van donderdag tot en met maandag is het paviljoen vanaf elf uur ‘s ochtends open. In de maanden juli en augustus kunnen bezoekers er zeven dagen per week terecht. „Een lekker kopje koffie drinken, met een stuk appeltaart of boterkoek. En ik merk dat in Brabant de speciaalbiertjes erg populair zijn”, vertelt Rijlart lachend.

„Het bevalt goed tot nu toe. Het is een leuke stek waar je veel van kunt maken. Op het terras heb je uitzicht op Willemstad. Het gebouw is heel open, de locatie is top.”

Rijlart woont zelf in Rotterdam, maar heeft haar motorboot ook in de jachthaven gelegd. „Ik probeer in het weekend zoveel mogelijk hier te blijven.”

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.