Volledig scherm
De pakjesboot 12 is weer in Willemstad, opgewacht door de kinderen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Pakjesboot 12 in Willemstad: ‘Ambiance is perfect!’

WILLEMSTAD - Pakjesboot 12, dé bekende televisieboot waar de Sint jaarlijks mee aanmeert, ligt tot morgenavond in de haven van Willemstad.

In de nacht van zondag op maandag meerde hij rond 3.00 uur 's nachts aan. ,,Gelukkig hadden we de stroming mee, waardoor we er maar zes uur over deden om van Rotterdam hier te komen", zegt Nicole Wolfs. Wolfs is decorateur van de boot en verzorgt de tournees. Haar partner Ray Davis is eigenaar.

Nostalgisch 

Wolfs en een groep zwarte pieten toeren al zes jaar met Pakjesboot 12 langs verschillende steden. ,,Dit is de derde keer dat we in Willemstad zijn. De ambiance hier is perfect. Die nostalgische panden op de achtergrond, dat is toch prachtig!"

In de twee dagen dat de boot in Willemstad ligt, ontvangen Wolfs, Sinterklaas en zijn pieten zo'n vijfhonderd kinderen uit de hele regio. Maandagochtend kwam er een grote groep aan boord. Stapje voor stapje liepen ze over de loopplank het schip op. Ze verzamelden zich voor de kombuis, waar twee vrolijke pieten vertelden hoe ze sneeuwpepernoten aan het bakken waren. De kinderen vervolgden hun weg naar de bomvolle pakjeskamer en liepen daarna ook nog eens Sinterklaas tegen het lijf. Na het helpen van Rijmpiet stond hun een lekkere verrassing te wachten die ze mee naar huis mochten nemen.