Volledig scherm
PREMIUM
Uitwerpselen van een paard moeten voortaan op last van de gemeenteraad worden opgeruimd in de gemeente Moerdijk. © Archieffoto

Paard poepje gedaan? Opruimen in Moerdijk!

ZEVENBERGEN - Ben je een rondje aan het fietsen, stuit je op het fietspad  ineens op een berg dampende uitwerpselen van een paard. Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk denkt dan ook wel eens: ,,Shit, had dat opgeruimd!”

Met deze kwinkslag kreeg hij donderdagavond in de raadsvergadering de lachers op zijn hand. Maar voor paarden- en ponybezitters is er minder vrolijk nieuws.  Zij moeten voortaan serieus aan de bak als hun dier onderweg wat laat vallen: ze moeten de poep verplicht opruimen, zoals dat al langer voor hondenpoep geldt. Binnen de bebouwde kom moet dat gelijk gebeuren, buiten de bebouwde kom op verharde wegen en voetpaden binnen een dag.

  1. Klundertenaar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’
    PREMIUM

    Klunderte­naar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’

    BREDA - ,,Het was een schapenneuker”, roept de verdachte - een 25-jarige man uit Klundert - tegen de rechtbank. ,,Hoort u wel wat u zegt?”, vraagt de voorzitter indringend. De man, bij tijd en wijle psychotisch en kennelijk geobsedeerd door vrouwen, zit in het beklaagdenbankje wegens schokkende stalking van een medewerkster van de reclassering en zware belediging van een politieagente en twee beveiligers van de NS.