Willemstad ; Vestingloop       foto: Pix4profs/Gerard van Offeren
start van de halve marathon
Volledig scherm
PREMIUM
Willemstad ; Vestingloop foto: Pix4profs/Gerard van Offeren start van de halve marathon © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad

WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.

Die Vestingloop lijkt een blijvertje te zijn in Willemstad. ,,Vergeet niet dat er zo'n 3500 inwoners zijn en dat hier nu zo'n tweeduizend mensen aan het rennen zijn. Tijdens het lopen zie je zoveel bekenden, dat maakt het echt zo leuk", vervolgt Den Hollander. ,,En iedereen kan meedoen, van jong tot oud." Ook Margriet Schutrups en Lisa van den Berg uit Oud-Beijerland genoten van de ambiance. ,,Want er was veel meer publiek dan vorig jaar. Dat spoort echt aan, net als de muziek en feestjes her en der. Maar het was echt te warm om een betere tijd te lopen dan vorig jaar. Dat had wel gelukt als het een paar graden koeler was."

  1. Wijkhuizen zijn huiverig voor heropening: 'Wel een beetje eng’
    PREMIUM

    Wijkhuizen zijn huiverig voor heropening: 'Wel een beetje eng’

    WEST-BRABANT - De buurthuizen in West-Brabant zitten in een spagaat. Aan de ene kant is er blijdschap dat ook zij per 1 juni weer de deuren mogen openen. Er komt al weken geen euro meer binnen en de bodem van de spaarrekening komt overal langzaam maar zeker in zicht. Aan de andere kant: kaarten, sjoelen... het zal allemaal anders moeten dan voor corona. En dan zijn er ook buurthuizen die geen enkel risico willen nemen en nog weken dicht blijven. ,,Dit vinden wij niet te doen.’’