Volledig scherm
Jaap Kamp, hier in het gemeentehuis in Zevenbergen, nam vorig jaar afscheid als wethouder. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Oudgediende Jaap Kamp even terug in politieke arena Moerdijk

Oud-wethouder Jaap Kamp keert voor even terug in de politieke arena van Moerdijk. De Zevenbergenaar vervangt dit najaar het CDA-raadslid Silvana Vermunt. Zij treedt tijdelijk terug vanwege zwangerschap. ,,Begin volgend jaar maak ik weer plaats voor haar.”

Kamp is jarenlang raadslid geweest en was tussen 2013 en 2018 wethouder. Bij de verkiezingen in 2018 stond hij op plaats tien van de kieslijst. Het CDA haalde vier zetels. 

‘Geen politieke ervaring’

Quote

Omdat dit de periode van de gemeentebe­gro­ting is en er toch al het nodige speelt in de gemeente, ben ik gevraagd om het tijdelijk over te nemen

Jaap Kamp, oud-wethouder Moerdijk

,,Maar de mensen voor mij op de lijst hebben weinig tot geen politieke ervaring. Omdat dit de periode van de gemeentebegroting is en er toch al het nodige speelt in de gemeente, ben ik gevraagd om het tijdelijk over te nemen.”

De installatie van Kamp als raadslid is pas in november. In de raadsvergadering van deze donderdag wordt hij benoemd als burgerlid. ,,Zo kan ik met het oog op het vaststellen van de begroting alvast meedraaien in de commissievergaderingen.”

Het CDA vormt samen met Onafhankelijk Moerdijk en de VVD een coalitie. Désirée Brummans is wethouder voor de partij.