Oud-burgemeester Klundert Boelhouwer van Wouwe overleden

ZEVENBERGEN - Boelhouwer van Wouwe (Marum, 1939), burgemeester van Klundert in de jaren 1976-1984, is afgelopen dinsdag overleden. Hij tobde al een poos met een zwak hart. 

Volledig scherm
Boelhouwer van Wouwe was van 1976 tot 1984 burgemeester van Klundert. © BN DeStem

Van Wouwe is na Klundert nog van drie andere gemeenten burgemeester geweest: Hardinxveld-Giessendam (1984-1995), Katwijk (1995-2001) en Ridderkerk (2004, waarnemend).  Na zijn pensionering keerde hij terug naar West-Brabant om eerst in Willemstad en daarna in Zevenbergen te gaan wonen, in een appartement boven Albert Heijn. 

Markante man

,,Een markante man, een burgemeester die ervoor ging", typeert Nienke Noteboom uit Klundert hem. Zij was sinds lang met hem bevriend. ,,Hij ging de laatste tijd ziekenhuis in ziekenhuis uit. Zijn overlijden kwam dus niet geheel onverwacht."

Christelijk 

Van Wouwe, zoon van een dominee, was lid van de ARP en later het CDA. Over zijn christelijke achtergrond zei hij ooit: 'Natuurlijk ben ik er voor alle burgers. Maar een burgemeester mag best laten doorklinken, ook in zijn ambtsvervulling, dat hij God ziet als de Schepper van hemel en aarde.' 

Uitvaartdienst

Hij bekleedde tal van nevenfuncties. Zo was hij van 2004 tot 2012 voorzitter van de Burenraad Moerdijk. Van Wouwe laat een vrouw, twee zonen en een dochter na.  De uitvaartdienst is maandag om 11.00 uur in de NH Kerk Zevenbergen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement