Volledig scherm
Optocht Klundert. © Gonny Hendrikx

Optocht Loerendonck: 'We bouwe d'r Op'

KLUNDERT - Onder grote publieke belangstelling trok zaterdagmiddag de carnavalsoptocht door het centrum van Loerendonck. Het motto "We bouwe d'r Op" werd door veel deelnemers uitgebeeld. Maar ook perikelen rondom de Bult van Pars en de windmolens werden uitgebeeld. 

De Rietbengels hadden dit jaar niet veel gebouwd vanwege het gebrek aan bouwplaatsen dus maar een grote kleurige loopgroep. 

De Bakkeleikus hadden wethouder Henk Kamp uitgenodigd. Hij deelde enquêtes uit over de windmolens, gaf iedereen groene stroom en 250 euro als lokkertje. Ondertussen trokken er zeven windmolen van 180 meter voorbij, voor het zogenaamde waoipark dat er moet komen. 

De groep "Wedoenmarundotje" bouwde tijdens de optocht een heuse schutting. Ut Zeeuwke nam de Bult van Pars op de korrel. Hij is zelf een onderzoekt gestart waaruit iets heel opmerkelijks naar voren is gekomen. Wie wilde weten wat het was moest door een verrekijker kijken. 

MMML bouwde dit jaar aan hun eigen. Met in hun achterhoofd "als je de wereld wil verbeteren, begin dan bij oe eige" waren ze aan het verbouwen van hun eigen lijf begonnen. Dus jogamatjes midden op straat uitrollen en dan op swingende muziek proberen de dikke lijven strak te krijgen. De Dauwkruipers vierde hun eigen feestje. Ze bestaan dit jaar 22 jaar dus mocht iedereen meerijden om het feestje mee te vieren. Ondertussen deelden de dames zelfgebakken taartjes uit aan het publiek. Meer informatie zoals de uitslag is te vinden op: www.loerendonck.net