Politie bij de schuur in Standdaarbuiten, waar duizenden liters drugs werden gevonden.
Volledig scherm
Politie bij de schuur in Standdaarbuiten, waar duizenden liters drugs werden gevonden. © MaRicMedia

Opslagplaats met duizenden liters grondstoffen voor drugs gevonden in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - In een oude schuur aan de Vlietweg in Standdaarbuiten is maandagmiddag een grote opslag voor drugsgrondstoffen gevonden. Wat er precies staat opgeslagen wordt nog geïnventariseerd, maar volgens een woordvoerder van de politie gaat het om duizenden liters. 

De opslag werd ontdekt door toezichthouders van de gemeente, die de schuur wilden controleren. Toen zij het niet vertrouwden, schakelden ze de politie in. 

Er bleken binnen duizenden liters grondstoffen opgeslagen, waarschijnlijk voor de productie van MDMA of amfetamine. Daarnaast staan er benodigdheden voor de productie van drugs, als gasflessen en drukvaten. Vooral dat laatste wordt gezien als een grote vondst; drukvaten zijn behoorlijk duur. 

De schuur werd verhuurd. De politie heeft de eigenaar van het pand gesproken, maar hij wordt niet direct gezien als verdachte. Er is niemand aangehouden. 

Het sporenonderzoek in de schuur in het buitengebied gaat nog uren duren. Dat komt vooral omdat de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) vanuit een ander deel van het land moet komen.