Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd.
Volledig scherm
Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd. © Gemeente Halderberge

Opnieuw grote groep crossers op de bon na illegale wedstrijd Lage Zwaluwe: ‘Mag dit niet dan?’

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Wederom is zondagmiddag een groep crossers betrapt bij een illegale wedstrijd op het braakliggende terrein bij station Lage Zwaluwe in Zevenbergschen Hoek. De 25 autocrossers zeiden tegen de politie dat ze niet wisten dat het niet mocht. Een dag ervoor kregen 75 crossers een waarschuwing voor hetzelfde vergrijp, waarna ze een paar uur later opnieuw de fout ingingen en beboet werden voor samenscholing. 

,,Dit is heel erg dom”, zegt de politiewoordvoerder in een reactie. ,,Wij, de gemeente en de media hebben er gisteren aandacht aan besteed en toch gebeurt het samenscholen opnieuw.”

De groep was zondag samengekomen voor alweer een illegale wedstrijd autocross. Het gaat om een andere groep dan de dag ervoor, maar ze waren op hetzelfde terrein. 

Excuses

Volgens de politie hadden de crossers een slecht excuus. ,,De een zei dat hij niet wist dat het niet mocht. De ander gaf als reden dat het met een kleine groep begon en er later meer bijkwamen.”

Ondanks de excuses hebben alle 25 crossers een proces verbaal van 390 euro gekregen. Daarbij reden drie ook zonder helm, die daarvoor ook beboet zijn. 

,,Je verwacht het niet”, laat de wijkagent Zevenbergschen Hoek weten in een reactie. ,,Wat snappen ze niet aan de maatregelen? Wij handhaven niet voor de lol. Blijf gewoon thuis!”

Woedende reacties

Complete gezinnen met kinderen gingen zaterdag einde middag los met crossmotoren en quads op een terrein met bergen zand en bouwmateriaal naast het vliegveld.  De groep van 75 crossers die zaterdag in de fout ging, kreeg woedende reacties op het ‘onverantwoorde’ gedrag.

Directeur Stef Have van Breda International Airport is een dag later nog laaiend op de crossers. ,,Schandalig. We hebben wel eens vaker last van een enkeling of een paar, maar zo’n hele groep. En dan juist in deze coronacrisis! Ik begrijp dat ze nu nergens terecht kunnen voor hun hobby, maar dit kan gewoon niet.”

Meer mensen trokken erop uit afgelopen weekend. De meesten hielden zich aan de regels, anderen niet. Beluister de eerste aflevering van de podcast Coronavirus in Brabant. Wil je de podcast volgen, abonneer je dan via SpotifyApple Podcast of je favoriete player. 

Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd.
Volledig scherm
Samenscholing van 75 mensen bij Breda Internation Airport beëindigd. © Gemeente Halderberge