Volledig scherm
PREMIUM
ú © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Opnieuw bijenhotels geplaatst in gemeente Moerdijk: ‘Uitsterven van bij is een serieus probleem’

ZEVENBERGEN - De bijvriendelijkste Nederlandse gemeente van 2019 wil die titel ook in het nieuwe decennium eer aan blijven doen. Deze week werden in de gemeente Moerdijk het derde en vierde nieuwe bijenhotel in een reeks van tien geplaatst.

Voor de kerst verrezen er al twee hotels in Zevenbergen bij de Boterbloem en de Noordtoren. Deze week was Fijnaart aan de beurt met hotels bij De Bongerd en het sportpark. De komende weken zorgt de gemeente ook voor de zoemende toeristjes in Helwijk, Willemstad, Klundert, Standdaarbuiten en Zevenbergschen Hoek. Zevenbergen krijgt bovendien nog een derde hotel aan de Kristallaan.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?