Volledig scherm
PREMIUM
De Stenen Poppen in Klundert. © Mariëtte Den Engelse - Bakker

Opknappen vestingwerken: prioriteit bij Stenen Poppen en Bastion Groningen

KLUNDERT/WILLEMSTAD - De Stenen Poppen in Klundert en het Bastion Groningen in Willemstad krijgen prioriteit bij het opknappen van de vestingwerken. Ook komt er onderzoek naar vaartochten op de Klundertse stadswateren.

Dat staat in 'Visie op de verdedigingswerken', waarin het college van burgemeester en wethouders uit de doeken doet hoe het wil omspringen met het onderhoud van de vestingwerken. Stenen Poppen en Bastion Groningen moeten er straks niet alleen spic en span en bij liggen, maar ook zo worden ingericht dat ze als monumentale visitekaartjes dienen voor een bezoek aan de vestingstadjes.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.