Volledig scherm
Blijdschap bij Dennis van de Luijtgaarden (firma De Krom) en bewoners Jan Eestermans, Nel van Meel en Pascal van Valen. Het nieuwe dorpshart is zo goed als klaar en wordt op zaterdag 29 juni geopend. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Opening nieuw dorpshart nabij: nieuw elan voor Moerdijk

VIDEOMOERDIJK - Hét ultieme markeringspunt van het nieuwe elan van het dorp Moerdijk. Dat zegt de gemeente over het nieuwe dorpshart.

De ontmoetingsplek op het terrein van de voormalige Stephanuskerk bestaat onder onder meer uit een sportveld, picknicktafel, een podium voor culturele optredens en een speeltuin voor valide en mindervalide kinderen. En dat tegen een oud decor: delen van de kerk zijn behouden gebleven.

Soufiane Touzani

Het dorpshart wordt zaterdag 29 juni officieel geopend tijdens een dorpsdag. Dat gebeurt om 14.00 uur. Daarnaast zijn er verspreid over de dag allerlei andere activiteiten in het dorp. Bijvoorbeeld de officiële opening van de speeltuin om 10.00 uur en van het sportcourt om 15.30 uur door Soufiane Touzani, freestyle voetballer en vlogger. 

Onheilspellend

De toekomst van Moerdijk was met het oog op de oprukkende industrie en de enorme brand bij Chemie-Pack even ongewis. ,,Vijf jaar geleden kopte een landelijk dagblad nog onheilspellend ‘Heeft het dorp Moerdijk wel toekomst?’. VVD-coryfee Ed Nijpels adviseerde zelfs in gesprek te gaan met de inwoners over wel of niet opheffen van het dorp. En ruim de helft van de inwoners gaf in een onderzoek aan weg te willen. Maar nu waait er echter een totaal andere wind door Moerdijk”, aldus de gemeente in een persbericht.

Het opgeknapte centrum, waar 2,7 miljoen euro in is gestoken, is een van de maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen om de leefbaarheid te vergroten. Een ander voorbeeld is de Moerdijkregeling, die inwoners een verkoopgarantie voor hun huis biedt.