Volledig scherm
Het Moerdijkse havenbedrijf Van der Vlist is gespecialiseerd in op- en overslag van zware ladingen. © Robert van den Berge

Oorzaak ongeval kade Moerdijk
nog onduidelijk

MOERDIJK - Het is nog niet duidelijk hoe maandag op een Moerdijkse haventerminal bij het overladen een zware buis op een man kon vallen. De 55-jarige Rotterdammer raakte daarbij ernstig gewond.

Het bedrijfsongeval was rond vier uur 's middag bij Van der Vlist Terminal Moerdijk, aan de Komeetweg. Het gelijknamige transport, op- en overslagbedrijf is daar gespecialiseerd in kraanwerk. Aan de 250 meter lange kade van het gecertificeerde familiebedrijf worden zee- en binnenvaartschepen geladen en gelost.

Daar ging het op een of andere manier fout toen een stalen buis los schoot en viel. Een medewerker van Van der Vlist kreeg het gevaarte op zijn benen. De havenmedewerker was bij kennis toen hij met ernstige verwondingen werd afgevoerd. 

Inspectie

Wat de Rotterdammer precies mankeert, is niet duidelijk. De politie doet daarover nooit mededelingen en directeur Nico van der Vlist van het bedrijf wil geen commentaar geven op de kwestie. De Arbeidsinspectie doet momenteel onderzoek naar wat exact is voorgevallen, onder welke omstandigheden en wie mogelijk iets te verwijten zou vallen.