Lukas Broos uit Roosendaal speelt de rol van Michiel in 'Oorlogswinter de musical', een openluchtspektakel dat muziekvereniging Oranjevaan niet in mei maar pas in september opvoert in Fijnaart. Reden: de coronacrisis.
Volledig scherm
Lukas Broos uit Roosendaal speelt de rol van Michiel in 'Oorlogswinter de musical', een openluchtspektakel dat muziekvereniging Oranjevaan niet in mei maar pas in september opvoert in Fijnaart. Reden: de coronacrisis. © foto Oranjevaan

‘Oorlogswinter de musical’ noodgedwongen na de zomer, 45e Dorpsweek Standdaarbuiten pas volgend jaar

FIJNAART/ZEVENBERGEN/STANDDAARBUITEN - Het coronavirus legt ons land aan banden en dat betekent dat verschillende grote evenementen in de gemeente Moerdijk noodgedwongen moeten verkassen. Zoals het openluchtspektakel Oorlogswinter de musical van Oranjevaan in Fijnaart.  

Quote

We hebben gelukkig al veel kaarten verkocht. En die blijven geldig

Jan Willem van Bodegom, regisseur Oorlogswinter de musical

De muziekvereniging bracht maandagmiddag in een persbericht naar buiten dat de drie voorstellingen van mei naar september verhuizen, onder meer omdat repetities momenteel niet mogelijk zijn. Even later kwam daar het kabinetsbesluit bovenop dat tot 1 juni alle evenementen sowieso worden verboden in heel het land.

Oranjevaan viert met het groots opgezet spektakel op het evenemententerrein 75 jaar vrijheid. De voorstellingen zijn nu vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september. ,,,We hebben gelukkig al veel kaarten verkocht. En die blijven geldig”, zegt Jan Willem van Bodegom, regisseur van Oorlogswinter de musical. ,,We gaan ons nu volledig richten op september.”

Snippers

Ook bij Tejatergroep Snippers in Zevenbergen was inmiddels al het besluit genomen om in de laatste twee weekeinden van mei het stuk As it is in Heaven naar de film van de beroemde Zweedse cineast Kay Pollak, niet uit voeren. Het drama onder regie van Hans Hollander staan nu voor voorjaar 2021 op de rol.

Obstakel Run

De Obstakel Run in Zevenbergen beleefde vorig jaar een succesvolle primeur en de organisatie was al ver met de tweede editie op zaterdag 23 mei. Daar moet dus noodgedwongen een streep door. Het evenement verhuist naar volgend jaar en niet naar bijvoorbeeld dit najaar omdat onzeker is hoe lang alle problemen met het coronavirus nog aanhouden. Ook is het maar de vraag of het terrein van voetbalvereniging  Virtus dan beschikbaar is.

Dorpsweek afgeblazen

Het verbod op evenementen bekent dat ook de Dorpsweek in Standdaarbuiten moet worden afgeblazen. De 45e editie stond van 16 tot en met 24 mei op de rol. De Stichting Dorpsweek noemt het besluit van het kabinet ‘begrijpelijk’. En meldt daarbij dat uitstel geen afstel is: in 2021 moet de 45e Dorpsweek alsnog plaats gaan vinden in Standdaarbuiten.