De Bult van Pars
Volledig scherm
De Bult van Pars © archieffoto BN DeStem

Onderzoek naar de Bult van Pars in Klundert afgerond

KLUNDERT - Enkele maanden geleden heeft in opdracht van de gemeente Moerdijk een archeologisch onderzoek plaats gevonden naar de resten van mogelijke historische waarde op, in of onder de Bult van Pars in Klundert. Dit gebeurde om definitief uitsluitsel te krijgen over de vele verhalen die in Klundert de ronde doen over dit onderwerp.

De resultaten van dit onderzoek zijn inmiddels bekend en het gemeentebestuur vindt dat de inwoners van Klundert er recht op hebben om te weten wat die zijn. Daarom wordt er maandag 13 februari tijdens de vergadering van de Stadstafel Klundert onder andere over dit onderwerp gesproken.

Aan de leden van de Stadstafel zal dan ook gevraagd worden welke mogelijke consequenties een en ander zou kunnen hebben voor de toekomstige bestemming van het gebied van de Bult van Pars. De vergadering van de Stadstafel wordt gehouden in de Niervaert en begint om 19.30 uur.

Voor de avond erna, dinsdag 14 februari, heeft het gemeentebestuur het bestuur en de leden van de Klundertse Heemkundekring "Die Overdraghe" uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Niervaert.

Archeologe Mina Jordanov, die de leiding had bij het onderzoek, zal dat uiteenzetten hoe het onderzoek in zijn werk is gegaan, wat de resultaten zijn en welke conclusies daar eventueel uit getrokken zouden kunnen worden. Ook deze bijeenkomst begint om 19.30 uur. Naast de leden van "Die Overdraghe" zijn ook andere belangstellenden welkom.