Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Ondernemersgala Moerdijk haalt duizenden euro’s op voor woningen op Filipijnen

KLUNDERT - Tijdens het Ondernemersgala Moerdijk is vrijdagavond zo'n 15.000 euro opgehaald voor de bouw van duplexwoningen op de Filipijnen. De woningen zijn bedoeld voor de slachtoffers van tyfoon Yolanda. Dat was de zwaarste storm van 2013. Daarbij kwamen 5.235 mensen om het leven. 

In totaal namen 176 ondernemers deel aan het gala. Met hun aanwezigheid steunden zij het goede doel. ,,We zijn al twee jaar met dit project bezig. Eerder hebben we zelf al een woning bekostigd en door het gala van vorig jaar hebben we nog twee huizen kunnen laten bouwen. Begin 2020 gaan we weer terug naar de Filipijnen om ook deze twee nieuwe woningen te laten bouwen", vertelt Ferdinand van den Oever van Rotary Zevenbergen, organisator van het gala. Met de opbrengst van de avond krijgen vier gezinnen een dak boven het hoofd. 

Meest duurzame ondernemer van Moerdijk

Quote

Duurzaam­heid is eveneens omgaan met de mensen in de organisa­tie

Jury Ondernemersgala Moerdijk

Het gala stond ook in het teken van de verkiezing ‘Meest duurzame ondernemer van Moerdijk'. Er waren drie genomineerden: IDV Advies uit Klundert, Geleijns Begrazingsbeheer uit Zevenbergen en Bras Fijnaart uit Heijningen. De prijs ging naar het laatste bedrijf in het rijtje. De onderneming van Goof Rijndorp is gespecialiseerd in groen en sportaccommodaties, en dat met name op de sportgrasvelden. 

De jury, die onder andere bestond uit burgemeester Jac Klijs, prees het vinden van duurzame oplossingen voor de groenvoorziening, het gebruik van pesticiden en hoe om te gaan met de inzet van machines op een efficiënte en duurzame manier. ,,Duurzaamheid is eveneens omgaan met de mensen in de organisatie. Ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden bij Bras Fijnaart een onderkomen", aldus de jury. 

Klimaatjournaliste

Gedurende avond kwam klimaatjournaliste Bernice Notenboom nog aan het woord over haar ervaringen en de gevolgen van het veranderende klimaat. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.