Volledig scherm

Ondernemers in gemeente Moerdijk staan niet te trappelen om op zondag open te gaan

MOERDIJK - Ondernemers in de gemeente Moerdijk staan niet te trappelen om na februari vanwege de nieuwe verordening winkeltijden hun deuren op zondagochtend te openen. Zo blijkt uit een rondgang.

Voorzitter Ronald Schoone van de Ondernemersvereniging Zevenbergen (OZB) liet de gemeente zelfs weten dat geen enkel lid gebruik zal maken van deze nieuwe verordening. "Het loont de moeite niet om zondagochtend je ontbijt te gebruiken op de zaak", aldus Schoone.

Het Kaashuis van Paul van de Velde mag dan in de drukke Ambachtsgang gevestigd zijn, de ondernemer houdt na enkele zondagen in oktober zijn zaak voortaan op de rustdag gesloten. "Het leverde me geen steek op", vertelt hij. "Sterker nog, je smeert je weekomzet over een extra dag uit. Het kost je bovendien geld aan reclame en personeel dat op zondag duurder is."

Waanzin
Hoewel de gemeenteraad in februari beslist over de nieuwe Winkeltijden op zondag, mogen wat B en W betreft alle winkels al vanaf 8.00 open. VVD-wethouder Thomas Zwiers liet eerder weten dat vooral de supermarkten hiervan zullen profiteren. De AH-supermarkt te Zevenbergen zal waarschijnlijk om 10.00 uur open gaan. "Dat is enkele uren voor de lunch. Voor veel consumenten een geliefd koopmoment. Maar het is nog niet helemaal rond, we moeten ons nog intern beraden", aldus manager Hans van Eert. Mocht de winkel in de Molenstraat 's ochtends open gaan dan zal zijn Klundertse AH-collega, Henk Strootman, volgen. Maar met tegenzin. "Je moet mee met de waanzin van deze 24 uurs economie", reageert hij.