Volledig scherm
PREMIUM
De Voorstraat in Willemstad. © Peter van Trijen

Onafhankelijk Moerdijk neemt aantijging tegen Klijs niet terug

ZEVENBERGEN/WILLEMSTAD - Onafhankelijk Moerdijk (OM) neemt geen woord terug van de harde taal die OM-burgerlid Jeffrey Kouters onlangs heeft geuit aan het adres van burgemeester Jac Klijs. Die heeft volgens Kouters een puinhoop gemaakt van de terrasdiscussie in Willemstad en hij nam daarbij onder meer het woord ‘misleiding’ in de mond.

Quote

Ik ben heel erg geschrok­ken. Dit tast de integri­teit van de burgemees­ter aan

Wim de Pijper, raadslid BBM

Onacceptabel, stelden fractievoorzitters Wim de Pijper (BBM) en Bert Schreuders (CU) donderdagavond in de raadsvergadering. Zij vroegen hun OM-collega Hans van Brenkelen of zijn fractie achter de woorden van Kouters staat en of hij de toon misschien wilde matigen. Van Brenkelen weigerde daar op in te gaan.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.