Volledig scherm
PREMIUM
De Voorstraat in Willemstad. © Peter van Trijen

Onafhankelijk Moerdijk neemt aantijging tegen Klijs niet terug

ZEVENBERGEN/WILLEMSTAD - Onafhankelijk Moerdijk (OM) neemt geen woord terug van de harde taal die OM-burgerlid Jeffrey Kouters onlangs heeft geuit aan het adres van burgemeester Jac Klijs. Die heeft volgens Kouters een puinhoop gemaakt van de terrasdiscussie in Willemstad en hij nam daarbij onder meer het woord ‘misleiding’ in de mond.

Quote

Ik ben heel erg geschrok­ken. Dit tast de integri­teit van de burgemees­ter aan

Wim de Pijper, raadslid BBM

Onacceptabel, stelden fractievoorzitters Wim de Pijper (BBM) en Bert Schreuders (CU) donderdagavond in de raadsvergadering. Zij vroegen hun OM-collega Hans van Brenkelen of zijn fractie achter de woorden van Kouters staat en of hij de toon misschien wilde matigen. Van Brenkelen weigerde daar op in te gaan.

 1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
  PREMIUM
  Longread

  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

  STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”
 2. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen