Het Havenbedrijf Moerdijk bracht eerder een gigantische hoeveelheid grond naar het toekomstige terrein van het Logistiek Park Moerdijk. Maar het LPM zelf wil maar niet van de grond komen.
Volledig scherm
Het Havenbedrijf Moerdijk bracht eerder een gigantische hoeveelheid grond naar het toekomstige terrein van het Logistiek Park Moerdijk. Maar het LPM zelf wil maar niet van de grond komen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Onafhankelijk Moerdijk denkt al aan plan B: ‘Leg bos aan op terrein logistiek park’

MOERDIJK - Komt het Logistiek Park Moerdijk (LPM) nog van de grond? Onafhankelijk Moerdijk (OM), de grootste fractie in de gemeenteraad, begint het vertrouwen in een goede afloop langzaam te verliezen.

Quote

We moeten rekening gaan houden met het niet doorgaan van het LPM en nadenken over de gevolgen

Hans van Brenkelen, Onafhankelijk Moerdijk

,,We moeten rekening gaan houden met het niet doorgaan van het LPM en nadenken over de gevolgen”, zei OM-fractievoorzitter Hans van Brenkelen deze week in de raadsvergadering over de gemeentebegroting voor volgend jaar. ,,De aanleg van bijvoorbeeld een bos, eventueel in combinatie met alternatieve energiebronnen, komt dan wat ons betreft serieus in beeld.”

De ontwikkeling van het 150 hectare grote bedrijventerrein in de oksel van de A17/A16 laat al jaren op zich wachten. Havenbedrijf Moerdijk heeft een paar jaar geleden grote hoeveelheden zand aangevoerd om de grond alvast te laten inklinken, maar verder dan dat is het niet gekomen. 

Stikstofcrisis

Er loopt nog een bezwaar van Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk bij de Raad van State. Mogelijk volgt nog dit jaar een uitspraak. Maar de uitkomst daarvan is ongewis, onder meer vanwege de stikstofcrisis. Onduidelijkheid over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) zorgde eerder voor een aanzienlijke vertraging van het logistieke park, dat moet zorgen voor duizenden nieuwe banen.

Miljoenen euro’s

Denkt OM dus al na over een plan B, zover is coalitiegenoot de VVD bij lange na nog niet. ,,Ik schrik ervan. We hebben er alle belang bij dat het LPM doorgaat”, zei fractievoorzitter Danny Dingemans met het oog op de miljoenen euro's die het logistiek park moet opleveren voor het dorp Moerdijk.