Volledig scherm
In Bergen op Zoom waren grote bomen niet bestand tegen de zware storm. © GinoPress B.V.

Omgewaaide bouwhekken en verkeersborden in Moerdijk, schade Etten-Leur valt erg mee

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Her en der wel wat overlast, maar de gemeenten Moerdijk en Etten-Leur hebben de storm van zondag redelijk goed doorstaan. ,,Bij ons valt de schade in vergelijking met andere gemeenten enorm mee”, meldt een woordvoerder van Etten-Leur.

Medewerkers van de gemeente Moerdijk en het WVS kwamen volgens een gemeentewoordvoerder onder meer in actie bij de Keenesluis tussen Standdaarbuiten en Fijnaart. De sluis ondergaat momenteel een restauratie  en bouwhekken bleken niet bestand tegen de hevige windstoten. In Zevenbergen waaiden in het centrum verkeersborden van een omleidingsroute om. Twee bomen legden het loodje aan  de Ansekerke in Zevenbergen. In totaal waren er in de gemeente Moerdijk tien meldingen.

Beschadigd

In Etten-Leur viel aan de Kwikstaart een tak op een auto. Aan de Ooievaar, Nieuwe Kerkstraat  en de Trompetlaan waren bomen niet opgewassen tegen de storm. In de Bankenstraat raakte een boom beschadigd. ,,Onze medewerkers zijn maandag druk in de weer geweest om alles op te ruimen.”

In Bergen op Zoom konden drie oude bomen aan de Rijtuigweg-Zuid het niet bolwerken tegen de zware storm. Datzelfde gold voor steigerplanken bij zwembad De Schelp.