Old Timer Festival Moerdijk komt op stoom

foto's + videoMOERDIJK - De grote drukte wordt zondag verwacht. Als het weer wat beter is dan zaterdag. Toch is het zaterdag al gezellig rond het dorpshaventje van Moerdijk waar het tweejaarlijkse Old Timer Festival wordt gehouden.

Oude wagens, brommers en motoren rijden af en aan. Zaterdag is de toertocht waar tientallen voertuigen aan deelnemen. De oude schepen in  de haven blijven rustig liggen.

Volledig scherm
Een grommende 12 cilinder van een BMW 850i. © Henk den Ridder

Het Old Timer Festival Moerdijk is een van de drukst bezochte evenementen in de gemeente Moerdijk. Vele duizenden mensen wisten twee jaar geleden de weg naar Den Bels in het dorp te vinden. 

Ook nu genieten jong en oud weer van het aanbod. Chevrolets uit de jaren '50 met hun getande grills, oude politievoertuigen uit Rotterdam, tientallen Zündapps en Kreidlers met hun karakteristieke geur en oude taxi's in alle kleuren en maten.

Volledig scherm
Zundapp maakte vroeger ook motoren. Te zien in Moerdijk. © Henk den Ridder

In de spiegeltent maakt het publiek zich zaterdag op voor de onvervalste blues van de band Bluesstruck met de lokale, opkomende gitarist Rory Eestermans. Om het financieel rond te kunnen breien vraagt de organiserende stichting Nostalgisch Moerdijk voor de eerste keer entree. Voor 5 euro mag iedereen naar binnen. Inclusief consumptie naar keuze.  

Bekijk de eerste foto's op de Facebook-pagina van BN DeStem Moerdijk. 

Volledig scherm
Een zwarte Mercedes is niet altijd een taxi. Deze wel. © Henk den Ridder