Volledig scherm
PREMIUM
Graffiti Jam in een tent op de Markt: jeugd onder begeleiding van professionals met graffiti aan de slag. Het is een van evenementen om publiek te trekken naar centrum, dat door graafwerk haven en herinrichting Markt grotendeels op de schop ligt. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Ode aan overleden klasgenootje bij Graffiti Jam in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Wie zaterdag op de Zevenbergse Markt kwam, kon niet om de verfdampen heen. Zo’n dertig jongeren waren daar bezig met het maken van kleurige street art, onder begeleiding van professionele graffitiartiesten van De Loods in Roosendaal, tijdens de eerste Zevenbergse Graffiti Jam.

Op houten panelen van zo’n 2 bij 3 meter lieten de jongeren, gehuld in pakken en een mondkapje, hun creativiteit de vrije loop. Gekleurde figuren, teksten en andere kunstwerken kwamen er uit de spuitbussen van de jongeren. Het was tevens het eerste evenement georganiseerd door het Zevenbergse Centrumteam. Na twee keer uitgesteld geweest te zijn vanwege het weer, besloot de organisatie om het evenement niet in de open lucht te houden, maar om tenten weg te zetten.