Bente Körfer is fan van O'G3ne.
Volledig scherm
Bente Körfer is fan van O'G3ne. © Bente Körfer

O'G3NE: Warme stemmen, warme persoonlijkheden

ETTEN-LEUR - Als 7-jarig ventje keek Stijn Nooijens naar het optreden van Lisa, Amy en Shelley tijdens het Junior Songfestival. Hoe jong hij ook was, de Etten-Leurenaar was onder de indruk van de meisjes. Vooral Amy oogstte bewondering. Tien jaar later, Stijn is nu 17, is zij nog steeds zijn favoriet. ,,Alhoewel Lisa en Shelley er ook mogen zijn. Ik weet niet wat het is, maar de uitstraling van Amy vind ik heel bijzonder. Ze raakt me echt." 

O'G3NE heeft vooral veel jonge fans. Zowel jongens als meiden. Deze 'Genies' volgen de dames op de voet. Een officiële fanclub is er overigens niet, wel een fansite. Stijn was bij meerdere optredens aanwezig. ,,De theatertour die pas is afgesloten, vond ik het meest bijzonder. Die heb ik in zowel Etten-Leur als Breda gezien. In deze setting komen de stemmen van Lisa, Amy en Shelley het beste tot hun recht." De Etten-Leurenaar gaat niet mee naar Kiev om zijn idolen te steunen. ,,Als het songfestival in een ander land was geweest, was het een ander verhaal. Maar Oekraïne? Nee, liever niet. Ik denk wel dat ze de finale halen, maar winnen zal lastig worden. Je weet dat met name de Oost-Europese landen elkaar de punten wel gunnen."

Stijn Nooijens vindt het nieuwe album van O'G3NE 'heel erg gaaf'.
Volledig scherm
Stijn Nooijens vindt het nieuwe album van O'G3NE 'heel erg gaaf'. © Stijn Nooijens

Lees meerHoe de drie zusjes deelnamen aan het Junior Songfestival.

Inspiratie

Bente Körfer is fan van O'G3NE.
Volledig scherm
Bente Körfer is fan van O'G3NE. © Bente Körfer

Bente Körfer (18) uit Zuid-Limburg volgt O'G3NE sinds een jaar. ,,Door hun muziek geniet ik meer van het leven. Ik krijg inspiratie van hun optredens. En wat vooral top is; na een optreden proberen ze zoveel mogelijk tijd vrij te maken om met ons nog even te kletsen. Het zijn drie schatten." Volgens Bente zijn door de optredens veel vriendschappen ontstaan. ,,Jammer is wel dat we zo ver van elkaar af wonen. Maar als er weer een optreden is, zijn we als Genies meestal met een grote groep bij elkaar en kunnen we er weer tegenaan." 

Voor Bente is het nummer Lights and Shadows favoriet. ,,Niet omdat het hun Songfestivalnummer is, maar omdat het lied door de ziekte van hun moeder een bijzondere betekenis heeft. Als ik het hoor, geeft het me kracht om door te gaan." 

Janine Aarts samen met haar idolen van O'G3NE.
Volledig scherm
Janine Aarts samen met haar idolen van O'G3NE. © Janine Aarts

Janine Aarts uit Venray woonde al meer dan honderd optredens bij. ,,Ik had nooit gedacht dat ik zo'n grote fan zou worden van een bepaalde groep. Ik heb heel wat kilometers moeten rijden voor de concerten, maar dat heb ik er graag voor over. Ze hebben altijd even tijd voor je. Ondanks dat de meiden het zelf ook niet altijd makkelijk hebben, onder meer met hun moeder. Hun voices of harmony zijn niet te overtreffen. Dus of ze nu hoog of laag eindigen in Kiev, ik blijf trots op ze."

Lees meerPierre Kartner gaat duimen voor O'G3NE