Volledig scherm
O'G3NE © Screenshot AVROTROS

O'G3NE: 'Het is tijd om op eigen benen te staan'

FIJNAART - De meidengroep O'G3NE uit Fijnaart is drukker dan ooit. Na de deelname aan het programma Beste Zangers is de carrière van Shelley, Amy en Lisa Vol in een stroomversnelling geraakt. De drie verlaten binnenkort ook Fijnaart om op eigen benen te staan.

Bijna tien jaar geleden leerden we O'G3NE kennen als de drie schattige zusjes die het Junior Songfestival wonnen. Zeven jaar later wonnen de Fijnaartse zusjes The Voice of Holland. Wie daarna nog niet bekend was met hun samen zang, werd dat afgelopen zomer wel. Meerdere malen gingen de meiden 'viraal' met hun covers in het muziekprogramma Beste Zangers. Kortom: het gaat goed met O'G3NE, dat donderdag begint aan de theatertour begint, in Etten-Leur. De theatertour genaamd Three Times A Lady is uitverkocht en loopt (met een onderbreking van twee maanden) tot eind maart. Druk genoeg, dus.

Theatershow
Voor gemakzucht is geen plaats, vertellen de drie aan het Algemeen Dagblad. "Mensen zeiden tegen ons: joh, de tour is al uitverkocht, je hoeft je jezelf niet meer te bewijzen", zegt de 22-jarige Lisa, de oudste van de drie. "Maar wij hebben precies het omgekeerde. Wij willen juist extra gave, nieuwe dingen doen", vult Amy (20) aan. "Het wordt geen standaard theatershow", zegt haar tweelingzus Shelley, zonder iets te willen verklappen. "Ik denk dat dit in Nederland nog nooit zo is gedaan."

In The Voice of Holland en Beste Zangers vertolkten de dames uitsluitend covers. Maar dankzij hun eerste eigen plaat krijgen de zussen nu de kans om zich met eigen muziek op de kaart te zetten. "Het is denk ik ook wel de bedoeling dat je een op zichzelf staande artiest wordt. Zodat mensen je niet 'ergens van' kennen, maar je echt kennen om wie je bent. Het is je eigen muziek waar het om gaat. Als mensen dat ook heel tof vinden, is het af."

Verhuizing
Niet alleen muzikaal gaan de dames op eigen benen staan, ook wat betreft huisvesting. Lisa blijft Brabant trouw en gaat samenwonen met haar vriend in Breda. Ook Amy en Shelley verlaten binnenkort het ouderlijk huis in Fijnaart. De tweelingzussen verhuizen begin volgend jaar naar een appartement in Rotterdam. "Natuurlijk gaan we onze ouders missen. Maar we zijn op de leeftijd dat we een plekje voor onszelf willen hebben", zegt Amy.

Volledig scherm
ANP Kippa
Volledig scherm
ANP Kippa
O'G3NE zingt in de finale van The voice of Holland het nummer "Magic". Kijk de hele aflevering op: http://www.rtlxl.nl/#!/gemist/the-voice-of-holland-234425 Website : http://www.rtlxl.nl Facebook : https://www.facebook.com/RTLXL Twitter : https://twitter.com/rtlxl Nieuwsbrief : http://www.rtl.nl/service/xl/nieuwsbrief/
http://www.avrotros.nl/bestezangers Beste Zangers 2016 - Aflevering 1 - Sharon Doorson O'G3NE - Clown Volg Beste Zangers via: http://www.avrotros.nl/bestezangers http://www.facebook.com/bestezangers https://instagram.com/bestezangersnl https://twitter.com/bestezangers