Donderdag 16.15 uur: de eerste auto rijdt weer door de Noordhaven in Zevenbergen.
Volledig scherm
Donderdag 16.15 uur: de eerste auto rijdt weer door de Noordhaven in Zevenbergen. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Noordhaven Zevenbergen weer open voor auto's: waar blijven ze?

ZEVENBERGEN - ,,Nou mógen ze erdoor en nou kómen ze niet!” Jeanine Krielen van chocolaterie Le Bonbon aan het begin van de Noordhaven in Zevenbergen moet er hard om lachen. 

Maar het is wél zo. Om 16.02 uur donderdagmiddag is het hek verwijderd dat  de afgelopen maanden wegens werkzaamheden aan het haventracé de toegang voor auto's tot de Noordhaven afsloot. 

Na 10 minuten nog geen auto te bekennen

En om 16.12 uur: nog steeds geen auto te bekennen. En áls er een aan lijkt te komen keert die weer ter hoogte van de Rabobank. 

Maar dan... eindelijk. Een blauw wagentje dat erdoor wil. De bestuurder wuift: ,,Ben ik de eerste? Kom ik in de krant? Leuk, hoor.” 

Quote

Het gaat allemaal best snel. Dat is ook goed. De zweep erover, ha ha’

Het zal wel nieuwigheid zijn, denkt omgevingsmanager Ruben Herregodts hardop. ,,Het gaat allemaal best snel. Dat is ook goed.  De zweep erover, ha ha.”

,,De voetgangersweg was al klaar, en nu de weg voor de auto's. Eind volgende week hopen we klaar te zijn met het bestraten van het gedeelte van de Zuidhaven waar dan de auto's vanaf de Nieuwe Kerkstraat doorheen kunnen.”

Goed voor de moraal

,,Het is goed voor de moraal dat er weer iets af is", vult centrummanager Daphne Barnas aan. ,,Mensen krijgen een stukje leefbaarheid terug. Het is niet meer alleen een zandbak.”

Als het maar geen racebaan wordt...

Krielen is er ook zeker blij mee, zegt ze. ,,Het is veel breder geworden dan het was. Alleen nu afwachten dat het geen racebaan wordt, ha ha.”