Volledig scherm
De nieuwe gemeenteraad van Moerdijk poseert voor pers, familie en vrienden. © Henk den Ridder

Nieuwe gemeenteraad Moerdijk kan aan de slag

VideoZEVENBERGEN - Na het afleggen van de eed of belofte donderdagavond, kan de nieuwe gemeenteraad van Moerdijk aan de slag. Het ceremoniële moment werd door veel familie en vrienden van de raadsleden bijgewoond.

Burgemeester Jac Klijs had nog enkele tips voor de nieuwkomers.

,,De raad is het hoogste orgaan van de gemeente, maar als u de pretentie heeft te gaan bazen, dan gaat het mis." Tweede tip: ,,Relativeer uzelf als het gaat om belangrijkheid." En tot slot: ,,Organiseer uw eigen spiegeltje. Praat met anderen over hoe u het doet."

Meeste stemmen

In Moerdijk zijn 29.629 mensen opgeroepen om te gaan stemmen. De helft (50,6 procent) deed dat ook. De kandidaat met de meeste stemmen was Jack van Dorst, lijsttrekker van Onafhankelijk Moerdijk met 1.317 stemmen. De lijsttrekker met de minste stemmen is Geert Wiers van D66 met 251 stemmen. 

Er zijn twee kandidaten op wie geen enkele stem is uitgebracht. Zij zijn beiden van de ChirstenUnie. Van de kandidaten die het net niet haalden, pakte Annemiek Krijnen (SP) met 144 de meeste stemmen. 

Nieuwe raad

De nieuwe gemeenteraad van Moerdijk bestaat uit:

Onafhankelijk Moerdijk: Jack van Dorst, Cees Huijssoon, Eef Schoneveld, Tineke van Dijkhorst-Roderkerken, Hans van Brenkelen en Jack Lems.

VVD: Thomas Zwiers, Ben Vos, Danny Dingemans, Erik van der Linden en Pitricia Koomans-Schreuders.

CDA: Désirée Brummans, Maria van Eersel-den Hollander, Liliana Ardon-Zagan en Hans Schreuders.

Moerdijk Lokaal: Pauline Joosten-Wesselius, Cors Punt, Ingrid Kleijn en Corina Tak-Broere.

PvdA: Mieke Pistorius-van Geel en Bisar Çiçek.

SP: Bennie Blom.

ChristenUnie: Bert Schreuders.

BBM: Wim de Pijper.

D66: Geert Wiers.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement