Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van de opgeknapte Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen. © afbeelding gemeente Moerdijk

Nieuwe entree met een nieuwe brug voor Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk steekt volgend jaar bijna 2,4 miljoen euro in een metamorfose van de Hazeldonkse Zandweg. Het stuk tussen de bebouwde komgrens en de Prins Hendrikstraat gaat op de schop. ,,Deze entree van Zevenbergen verdient het om te worden opgeplust”, zegt wethouder Jack van Dorst.

Zeven ton gaat zitten in een nieuwe brug over het Zwanegat, een voormalige tankgracht uit de Tweede Wereldoorlog. De zogeheten Hazeldonkse Zandwegbrug is hard aan vervanging toe.  ,,Er is geen acuut probleem, maar op termijn komt de veiligheid hier wel in het geding. Daarom nemen we nu we de weg toch aanpakken, de brug meteen mee.”

  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.