Volledig scherm
De nieuwe Ankerkuil is al vergevorderd. Dit is het aangezicht vanaf kruispunt Steenweg/Wethouder Mattheestraat. © Marcel Otterspeer/het fotoburo

Nieuwe Ankerkuil in Moerdijk wordt 'een levendig centrum'

MOERDIJK - Alvast een kijkje in de nieuwe Ankerkuil. Die is bijna klaar. Straks kan iedereen zien wat er gebeurt.

In het ‘oude’ Ankerkuil is een aantal ouderen aan het koersballen. Het witte gebouw is van binnen donker, oud en erg afgesloten. Een enorm contrast met een paar meter verder, waar het nieuwe gebouw van de Ankerkuil staat.

Open centrum
Grote ramen en een plein voor de ingang maken het gebouw van het nieuwe ‘multifunctioneel centrum’ heel open.

„Als er iets te doen is in de Ankerkuil, dan ziet straks iedereen dat”, zegt András Incze, projectleider van de gemeente Moerdijk. „Dat is een van de wensen die steeds sterk naar voren kwam bij de verenigingen die gebruik gaan maken van het gebouw. De vorige Ankerkuil was erg gesloten.”

Werkgroepen
Die verenigingen mochten in werkgroepen plaatsnemen om mee te denken over het nieuwe gebouw. Architect Tjitse Schaap van architectenbureau Schaap en Sturm Architecten uit Roosendaal heeft uitgebreid met ze aan tafel gezeten. „Mensen die gebruik maken van het gebouw moeten voelen dat het hun gebouw is. En niet denken: dit hadden we eigenlijk anders gewild.”

Lees donderdag meer in BN DeStem