Volledig scherm
Het bouwterrein aan de Moye Keene is al vrijgemaakt van struiken en bomen. © Mariette den Engelse

Nieuwbouw aan Moye Keene in Klundert in najaar klaar

KLUNDERT - Woonkwartier verwacht de 24 sociale huurwoningen in het nieuwbouwcomplex aan de Moye Keene in het vierde kwartaal van dit jaar op te kunnen leveren.

Volledig scherm
Nieuwbouw Moye Keene. © Woonkwartier

Als de opleverdatum concreet is zullen de woningen worden aangeboden via de website Klik voor Wonen. 

Inmiddels is het terrein van de voormalige vleesfabriek vrijgemaakt van bomen en struiken. Dat moet worden gedaan voor de vogels gaan nestelen. De bouw begint zodra de bezwaarprocedure bij de Raad van State is afgerond en er een voor Woonkwartier positieve uitspraak uitrolt.

Volledig scherm
Nieuwbouw Moye Keene. © Woonkwartier

Het eerste plan voor een woningcomplex aan de Moye Keene is in 2008 gemaakt. Het ging toen om dure huurappartementen. Door de gewijzigde positie die de regering in Den Haag aan woningbouwcorporaties toekende moest het plan in 2012 worden stilgelegd.

In 2015 is het woningbehoefteonderzoek uitgevoerd en toen bleek dat er in Klundert vooral behoefte was een sociale huurwoningen voor een- of tweepersoonshuishoudens. Dus werd het bouwplan aangepast. Nu komt er een gebouw met drie woonlagen en 24 appartementen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen