Volledig scherm
Roode Vaart © BN DeStem

Nieuw plan voor 95 woningen langs water Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De ontwikkeling van woningbouw langs de zuidelijke tak van de Roode Vaart in Zevenbergen heeft enkele jaren stil gelegen maar de gemeente en de projectontwikkelaar zien er nu weer brood in.

Het haalbaarheidsonderzoek zou volgens een eerdere planning op 1 juli 2017 klaar zijn. Dat was vorige week. In overleg met Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen heeft de gemeente nu besloten de overeenkomst met een half jaar te verlengen.

Dat heeft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Het plan Kop Roode Vaart loopt al en flink aantal jaren. Het gaat om de invulling van 'het verrommelde en verwaarloosde gebied' langs het water achter het kantoor van Woonkwartier in Zevenbergen.

Langs de Roode Vaart zijn enkele zeer fraaie villa's gebouwd, maar daarna kwam het project stil te liggen. Een jaar geleden meldde Van Wanrooij zich weer bij de gemeente. Hij gaf te kennen 95 huizen te willen bouwen langs het water. 

Oorspronkelijk zouden er tweehonderd huizen komen en zouden alle bedrijven langs de Huizersdijk moeten verkassen. Bij dat plan stonden de ondernemers van de Huizersdijk niet echt te juichen. De Raad van State stak er na een lange juridische procedure een stokje voor. Het plan belandde in de ijskast en in 2011 zette de gemeenteraad een streep doorheen. 

De gemeente was vorig jaar blij dat Van Wanrooij weer langs kwam want het ging er steeds minder fraai uitzien langs de Roode Vaart-zuid. In de aangepaste opzet komen er nog 95 woningen. Omdat elk nadeel ook zijn voordeel heeft, blijkt het lange wachten ook iets op te leveren. Het waterschap staat nu veel positiever tegenover wonen langs het water dan vijf jaar geleden. 

In mei 2016 kreeg Van Wanrooij tot 1 juli 2017 om zijn haalbaarheidsonderzoek af te ronden. Maar pas onlangs is gebleken dat Zeeman Vastgoed, de eigenaar van de gronden langs de Generaal Allenweg, bereid is aan Van Wanrooij te verkopen. Het ziet er dus allemaal een stuk positiever uit. De projectontwikkelaar krijgt nu een half jaar extra om zijn onderzoek af te maken. Daarna kunnen de plannen verder worden uitgewerkt.