Volledig scherm
Michelle Maagdelijn uit Zevenbergen (links) heeft het initiatief genomen tot de oprichting van een kindercafé. Ouders en kinderen komen bij elkaar, voor meer contact. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Nieuw: bij dit café in Zevenbergen is nu ook een kindercafé

ZEVENBERGEN - Kinderen roetsjen van de glijbaan, fietsen en steppen leuk samen in de speeltuin van café Bij Verhoeven. De ouders praten ondertussen gezellig met elkaar. Gisteren was het eerste kindercafé, een initiatief van Michelle Maagdelijn.

De Rotterdamse Michelle woont sinds drie jaar met man Axel en drie kinderen in Zevenbergen. Andere ouders ontmoeten is lastiger dan ze verwachtte. Op school is het toch vaak even snel kinderen halen en brengen en is er geen tijd voor een echt gesprek. Ze miste het kindercafé, vaak georganiseerd vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), maar nog niet in Zevenbergen. Daarom nam de jonge vrouw zelf het initiatief.

Quote

Ik wil een plek waar ouders kunnen praten terwijl de kinderen met elkaar spelen

Michelle Maagdelijn, initiatiefnemer

,,Ik wil een plek waar ouders kunnen praten terwijl de kinderen met elkaar spelen. Ik maakte reclame en op Facebook kwamen enthousiaste reacties binnen. Als de bezoekers het willen, dan gaan we er mee door", zegt de initiatiefneemster.

‘Ik ga er speciaal voor open’

Café-feestzalen-hotel Bij Verhoeven leek haar wel een goede locatie. Het heeft een leuke besloten speeltuin. Eigenaar Daniëlle van Rosmalen was gelijk enthousiast: ,,Ik ga er graag speciaal voor open. Het is fijn om een steentje bij te dragen aan de maatschappij."

Quote

Ik hoop dat dit na de zomer een vervolg krijgt

Yvonne Vermeulen , bezoeker

De eerste bezoekers zijn Wendy van Dreunen met haar moeder en haar dochters van 2 en 5 jaar. ,,Mijn moeder stelde voor om de kinderen even lekker buiten te laten spelen. We zijn op familiebezoek en dit breekt de dag weer even voor de meiden.”

Yvonne Vermeulen laat haar zoontje (4) en tweeling (2,5) spelen op het speelkasteel met glijbanen en schommel. ,,Ik vind het een leuk idee, goed om andere moeders te ontmoeten. Ik hoop dat dit na de zomer een vervolg krijgt."

Zo denkt Lotte Lievens er ook over. De jonge gastmoeder is hier met haar zoon (4) en dochter (1) en een oppaskindje. ,,Het is goed om iets anders te doen, er even uit te zijn. Er zijn veel fietsjes en stepjes waar ze mee kunnen spelen."

Het kindercafé is nog op woensdag 24 juli, 7 en 14 augustus van 12.00 tot 16.00 uur.

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.