Niemand aangetroffen bij zoekactie op Hollandsch Diep na vondst half gezonken bootje

videoKLUNDERT - De brandweer is zaterdagavond met meerdere duikers aan het zoeken geweest op het Hollandsch Diep  na de vondst van een half gezonken bootje. Bij de zoekactie is niemand aangetroffen. 

De actie vond plaats ter hoogte van de Tonnekreek. Er is geen sprake van vermiste opvarenden en ook is er geen melding gemaakt van een vermissing. Ondanks dat werd de situatie onderzocht door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en brandweer.

Volgens de politie kwam er rond 18.00 uur bij de KNRM een melding binnen van een bootje - lengte circa 3,5 meter - dat half op de oever half in het water lag. Enige tijd zoeken leverde dus geen resultaat op. 

Het bootje is veiliggesteld. De politie is benieuwd van wie de boot is en waarom het daar lag.

Volledig scherm
Zoekactie Tonnekreek. © Verkeersleider Rolph/Twitter
Volledig scherm
Zoekactie Tonnekreek. © Mariette den Engelse
  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.